Menu główne
Styczeń 2020
P W Ś C P S N
« Gru    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Programy
SKS Program bezpieczne wakacje Program "Szklanka mleka" Program "OWOCE W SZKOLE" Program "MAŁY MISTRZ" Program "KSIĄŻKI NASZYCH MARZEŃ" Program "LEPSZA SZKOŁA"  

Jadłospis

JADŁOSPIS SZKOŁA

 

OD DNIA 07.01.2020

DO DNIA 10.01.2020r

 

DZIEŃOBIADGRAMUWAGI
PONIEDZIAŁEK
06.01.2020
ŚWIĘTO
WTOREK
07.01.2020
ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM
PIECZYWO
300mlALERGENY : 1,3,7,9,*
ŚRODA
08.01.2020

ZUPA GROCHOWA
PIECZYWO
300ml
ALERGENY : 1,6,9,*
CZWARTEK
09.01.2020


KOTLET MIELONY SMAŻONY
ZIEMNIAKI
BURACZKI
KOMPOT OWOCOWY
100g
195g
90g
200ml
ALERGENY : 1,3,*
PIĄTEK
10.01.2020
PULPETY RYBNE GOTOWANE W SOSIE Z WARZYWAMI
KASZA JĘCZMIENNA
SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY Z MARCHEWKĄ
KOMPOT OWOCOWY
100g
165g
90g
200ml
ALERGENY : 1,3,4,7,9,*

ALERGENY WYSTĘPUJĄCE W POSIŁKACH:

  1. Ziarna zbóż zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Ziarno sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe(np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa oraz wędliny) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka ,jaj, soi ,orzechów, selera i gorczycy.