Menu główne
Styczeń 2019
P W Ś C P S N
« Gru    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Programy
SKS Program bezpieczne wakacje Program "Szklanka mleka" Program "OWOCE W SZKOLE" Program "MAŁY MISTRZ" Program "KSIĄŻKI NASZYCH MARZEŃ" Program "LEPSZA SZKOŁA"  

Jadłospis

JADŁOSPIS SZKOŁA

OD DNIA21.01.2019 DO DNIA 01.02.2019r.

DZIEŃOBIADGRAMUWAGI
PONIEDZIAŁEK
21.01.2019
ZUPA JARZYNOWA
PIECZYWO
300m

ALERGENY : 1,7,9,*
WTOREK
22.01.2019
KOTLET MIELONY SMAŻONY
ZIEMNIAKI
BURACZKI
KOMPOT OWOCOWY
100g
195g
90g
200ml
ALERGENY : 1,3,7,*
ŚRODA
23.01.2019
ZUPA SZCZWIOWA Z JAJKIEM
PIECZYWO
DANOANE FANTASIA OWOCOWA
300ml

1szt
ALERGENY : 1,3,7,9,*
CZWARTEK
24.01.2019
RYŻ Z SOSEM Z PIERSI Z KURCZAKA
Z WARZYWAMI
KOMPOT OWOCOWY
280g
200ml
200ml
ALERGENY : 1,6,9*
PIĄTEK
25.01.2019
FILET Z MINTAJA PANIEROWANY SMAŻONY
ZIEMNIAKI
SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY Z MARCHEWKĄ
KOMPOT OWOCOWY
100g
195g
90g
200ml
ALERGENY : 1,3,4*
PONIEDZIAŁEK
28.01.2019
ROSÓL Z DROBIU Z MAKARONEM
ROGAL ZWYKŁY
300ml
1szt

ALERGENY :1,3,9,*
WTOREK
29.01.2019
GOŁĄBKI MEKSYKAŃSKIE DUSZONE W SOSIE POMIDOROWYM
ZIEMNIAKI
SURÓWKA Z BIAŁEJ RZODKWI Z KUKURYDZĄ I MARCHEWKĄ
KOMPOT OWOCOWY
130g
195g
90g

200ml
ALERGENY : 1,3,7*
ŚRODA
30.01.2019
ZUPA PIECZARKOWA Z DROBNYM MAKARONEM I Z PULPECIKAMI MIĘSNYMI
PIECZYWO
300mlALERGENY : 1,3,7,9*
CZWARTEK
31.01.2019
KAPUŚNIAK Z KISZONEJ KAPUSTY
PIECZYWO
300mlALERGENY: 1,,7*
PIĄTEK
01.02.2019
KLOPSIKI RYBNE DUSZONEW SOSIE WARZYWNYM
ZIEMNIAKI
SAŁATKA Z CZERWONEJ KAPUSTY
KOMPOT OWOCOWY
100g
195g
90g
200ml
ALERGENY :1,3,4,7,*

 

ALERGENY WYSTĘPUJĄCE W POSIŁKACH:

  1. Ziarna zbóż zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Ziarno sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe(np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa oraz wędliny) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka ,jaj, soi ,orzechów, selera i gorczycy.