Menu główne
Wrzesień 2018
P W Ś C P S N
« Sie    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Programy
SKS Program bezpieczne wakacje Program "Szklanka mleka" Program "OWOCE W SZKOLE" Program "MAŁY MISTRZ" Program "KSIĄŻKI NASZYCH MARZEŃ" Program "LEPSZA SZKOŁA"  

Jadłospis

JADŁOSPIS SZKOŁA

OD DNIA 17.09.2018 DO DNIA 28.09.2018

DZIEŃOBIADGRAMUWAGI
PONIEDZIAŁEK
17.09.2018
ZUPA GROCHOWA
PIECZYWO MIESZANE
300ml
ALERGENY : 1,6,9,*
WTOREK
18.09.2018
KOTLET SCHABOWY (smażony)
ZIEMNIAKI
KAPUSTA ZASMAŻANA
KOMPOT OWOCOWY
100g
195g
90g
200ml
ALERGENY : 1,3*
ŚRODA
19.09.2108
BARSZCZ UKRAIŃSKI
PIECZYWO
300ml



ALERGENY : 1,6,7,9,*
CZWARTEK
20.09.2018
SPAGHETTI Z MIĘSEM
I Z SOSEM BOLOŃSKIM
KOMPOT OWOCOWY
280g
200ml
ALERGENY : 1,3,7*
PIĄTEK
21.09.2108
PULPETY RYBNE (gotowane) W SOSIE KOPERKOWYM
ZIEMNIAKI
SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY Z MARCHEWKĄ
KOMPOT OWOCOWY
100g
195g
90g
200ml
ALERGENY : 1,3,4,7*
PONIEDZIAŁEK
24.09.2018
ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM
PIECZYWO
300mlALERGENY: 1,7,9,*
WTOREK
25.09.2018
KLOPSIKI (duszone) W SZOSIE NATURALNYM
KASZA JĘCZMIENNA PĘCZAK
SURÓWKA WIELOWARZYWNA
KOMPOT OWOCOWY
100g
165g
90g
200ml
ALERGENY : 1,3,9,10,*
ŚRODA
26.09.2018
ZUPA SZCZAWIOWA Z JAJKIEM
PIECZYWO
300mlALERGENY : 1,3,7,9,*
CZWARTEK
27.09.2108
ŁAZANKI Z KAPUSTĄ Z MIĘSEM
I Z KIEŁBASĄ
KOMPOT OWOCOWY
280g
200ml
ALERGENY: 1,3,*
PIĄTEK
28.09.2018
FILET Z DORSZA SMAŻONY
ZIEMNIAKI
SURÓWKA ZE ŚWIEŻEJ KAPUSTY Z OGÓRKIEM ŚWIEŻYM
I Z KOPERKIEM
KOMPOT OWOCOWY
100g
195g
90g

200ml
ALERGENY :1,4,*

 

ALERGENY WYSTĘPUJĄCE W POSIŁKACH:

  1. Ziarna zbóż zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Ziarno sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe(np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa oraz wędliny) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka ,jaj, soi ,orzechów, selera i gorczycy.