Menu główne
Listopad 2019
P W Ś C P S N
« Paź    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Programy
SKS Program bezpieczne wakacje Program "Szklanka mleka" Program "OWOCE W SZKOLE" Program "MAŁY MISTRZ" Program "KSIĄŻKI NASZYCH MARZEŃ" Program "LEPSZA SZKOŁA"  

Jadłospis

JADŁOSPIS SZKOŁA

 

OD DNIA 12.10.2019 DO DNIA 22.11.2019r.

 

DZIEŃOBIADGRAMUWAGI
PONIEDZIAŁEK
11.11.2019

ŚWIĘTO
WTOREK
12.11.2019
SPAGHETTI Z MIĘSEM I Z SOSEM BOLOŃSKIM
Z ŻÓŁTYM SEREM
KOMPOT OWOCOWY
280g

200ml
ALERGENY : 1,3,7*
ŚRODA
12.11.2019

ZUPA GROCHOWA
PIECZYWO
300ml
ALERGENY : 1,3,6,9,10,*
CZWARTEK
14.11.2019
UDKO Z KURCZAKA
ZIEMNIAKI
SAŁATA LODOWA ZE ŚMIETANĄ I ZE SZCZYPIORKIEM
KOMPOT OWOCOWY
1szt
195g
80g
200ml
ALERGENY : 7,*
PIĄTEK
15.11.2019

KOTLET RYBNY SMAŻONY
ZIEMNIAKI
SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY Z MARCHEWKĄ
KOMPOT OWOCOWY
100g
195g
90g
200ml
ALERGENY : 1,3,4,*
PONIEDZIAŁEK
18.11.2019
BARSZCZ UKRAIŃSKI
PIECZYWO
300ml
ALERGENY : 1,6,7,9,*
WTOREK
19.11.2019
KOTLET SCHABOWY SMAŻONY
ZIEMNIAKI
KAPUSTA ZASMAŻANA
KOMPOT OWOCOWY
100g
195g
90g
200ml
ALERGENY : 1,3,*
ŚRODA
20.11.2019
ROSÓŁ Z DROBIU Z MAKARONEM
ROGAL ZWYKŁY
300mlALERGENY : 1,9,*
CZWARTEK
21.11.2019
KLOPSIKI DUSZONE W SOSIE NATURALNYM
KASZA JĘCZMIENNA
SUROWKA Z BIAŁEJ RZODKWI I KUKRYDZY ZE SZCZYPIORKIEM
KOMPOT OWOCOWY
100g
165g
90g

200ml
ALERGENY : 1,3,7*
PIĄTEK
22.11.2019
FILET Z MINTAJA PANIEROWANY SMAŻONY
ZIEMNIAKI
SURÓWKA ZE ŚWIEŻEJ KAPUSTY Z OGÓRKIEM ŚWIEŻYM I Z KOPERKIEM
KOMPOT OWOCOWY
100g
195g
90g

200ml
ALERGENY : 1,3,4,*

ALERGENY WYSTĘPUJĄCE W POSIŁKACH:

  1. Ziarna zbóż zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Ziarno sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe(np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa oraz wędliny) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka ,jaj, soi ,orzechów, selera i gorczycy.