Menu główne
Maj 2019
P W Ś C P S N
« Kwi    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Programy
SKS Program bezpieczne wakacje Program "Szklanka mleka" Program "OWOCE W SZKOLE" Program "MAŁY MISTRZ" Program "KSIĄŻKI NASZYCH MARZEŃ" Program "LEPSZA SZKOŁA"  

Jadłospis

JADŁOSPIS SZKOŁA

OD DNIA 20.05.2019 DO DNIA 31.05.2019r

 

DZIEŃOBIADGRAMUWAGI
PONIEDZIAŁEK
20.05.2019

ZUPA OGÓRKOWA
Z DODATKIEM RYŻU
PIECZYWO
DANONE GRATKA DO PICIA



300ml


1szt



ALERGENY : 1,3,7,9,*
WTOREK
21.05.2019
KOTLET Z DROBIU PANIEROWANY SMAŻONY
ZIEMNIAKI
MIZERIA
KOMPOT OWOCOWY
100g
195g
80g
200ml
ALERGENY : 1,3,7,*
ŚRODA
22.05.2019
ROSÓŁ Z MAKARONEM
ROGAL ZWYKŁY
300ml
1szt
ALERGENY : 1,9,*
CZWARTEK
23.05.2019
GULASZ WIPEPRZOWY DUSZONY
KASZA JĘCZMIENNA
BURACZKI
KOMPOT OWOCOWY
165g
165g
90g
200ml
ALERGENY :1*
PIĄTEK
24.05.2019
KOTLET RYBNY SMAŻONY
ZIEMNIAKI
SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY Z MARCHEWKĄ
KOMPOT OWOCOWY
100g
195g
90g
200ml
ALERGENY : 1,3,4*
PONIEDZIAŁEK
27.05.2019

ŻUREK Z JAJKIEM I Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ
PIECZYWO
300ml


ALERGENY : 1,3,7,9,*
WTOREK
28.05.2019
WĄTRÓBKA DROBIOWA DUSZONA Z CEBULKĄ
ZIEMNIAKI
SURÓWKA Z OGÓRKÓW KISZONYCH , PAPRYKI ŚWIŻEJ CZERWONEJ I CEBULKI
KOMPOT OWOCOWY
100g
195g
75g

200ml
ALERGENY : 1,10,*
ŚRODA
29.05.2019
KRUPNIK ZABIELANY
PIECZYWO
300mlALERGENY : 1,7,9,*
CZWARTEK
30.05.2019
PULPETY RYBNE GOTOWANE W SOSIE ŚMIETANKOWYM
ZIEMNIAKI
SURÓWKA WIELOWARZYWNA
KOMPOT

MARCHEWKA Z GROSZKIEM
KOMPOT OWOCOWY
100g
195g
90g
200ml
ALERGENY : 1,3,4,7,9,10*
PIĄTEK
31.05.2019

BARSZCZ UKRAIŃSKI
PIECZYWO
300mlALERGENY : 1,6,7,9,*


 

ALERGENY WYSTĘPUJĄCE W POSIŁKACH:

  1. Ziarna zbóż zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Ziarno sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe(np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa oraz wędliny) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka ,jaj, soi ,orzechów, selera i gorczycy.