Menu główne
Marzec 2019
P W Ś C P S N
« Lut    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Programy
SKS Program bezpieczne wakacje Program "Szklanka mleka" Program "OWOCE W SZKOLE" Program "MAŁY MISTRZ" Program "KSIĄŻKI NASZYCH MARZEŃ" Program "LEPSZA SZKOŁA"  

Jadłospis

JADŁOSPIS SZKOŁA

OD DNIA 11.03.2019 DO DNIA 22.03.2019r.

DZIEŃOBIADGRAMUWAGI
PONIEDZIAŁEK
11.03.2019
ROSÓŁ Z DROBIU Z MAKARONEM
BUŁKA GRAHAMKA
300ml
1szt

ALERGENY : 1,3,9,*
WTOREK
12.03.2019
KOTLET MIELONY SMAŻONY
ZIEMNIAKI
BURACZKI
KOMPOT OWOCOWY
100g
195g
90g
200ml
ALERGENY :1,3,*
ŚRODA
13.03.2019
ŻUREK JAJKIEM I Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ
PIECZYWO
300ml

ALERGENY : 1,3,7,9,10,*
CZWARTEK
14.03.2019
UDKO Z KURCZAKA DUSZONE
ZIEMNIAKI
MARCHEWKA Z GROSZKIEM
KOMPOT OWOCOWY
1szt
195g
90g
200ml
ALERGENY :1,7,*
PIĄTEK
15.03.2019
PULPETY RYBNE W SOSIE ŚMIETANKOWYM
ZIEMNIAKI
SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY Z MARCHEWKĄ
KOMPOT OWOCOWY
100g
195g
90g
200ml
ALERGENY : 1,3,4,7,*
PONIEDZIAŁEK
18.03.2019

ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM
PIECZYWO
300ml


ALERGENY :1,3,7,9,*
WTOREK
19.03.2019
RYŻ Z SOSEM Z PIERSI Z KURCZAKA
Z WARZYWAMI
KOMPOT OWOCOWY
280g
200ml
ALERGENY : 1,6,7,*
ŚRODA
20.03. 2019
KAPUŚNIAK Z KISZONEJ KAPUSTY
PIECZYWO
300mlALERGENY : 1,9,*
CZWARTEK
21.03.2019
BITKI WIEPRZOWE ZE SCHABU DUSZONE
W SOSIE NATURALNYM
KASZA JĘCZMIENNA PĘCZAK
SURÓWKA WIELOWARZYWNA
KOMPOT OWOCOWY
100g
165g
90g
200ml
ALERGENY: 1,7,10*
PIĄTEK
22.03.2019

FILET Z MIRUNY PANIEROWANY SMAŻONY
ZIEMNIAKI
SURÓWKA ZE ŚWIEŻEJ KAPUSTY Z OGÓRKIEM ŚWIEŻYM
I Z KOPERKIEM
KOMPOT OWOCOWY
100g
195g
90g

200ml
ALERGENY : 1,3,4,7,*

 

ALERGENY WYSTĘPUJĄCE W POSIŁKACH:

  1. Ziarna zbóż zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Ziarno sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe(np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa oraz wędliny) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka ,jaj, soi ,orzechów, selera i gorczycy.