Menu główne
Styczeń 2018
P W Ś C P S N
« Gru    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Programy
Program bezpieczne wakacje Program "Szklanka mleka" Program "OWOCE W SZKOLE" Program "MAŁY MISTRZ" Program "KSIĄŻKI NASZYCH MARZEŃ" Program "LEPSZA SZKOŁA"  

Jadłospis

JADŁOSPIS OD DNIA 16.01.2018 DO DNIA  26.01.2018


DZIEŃOBIADGRAMUWAGI
WTOREK
16.01.2018

KOTLET SCHABOWY(smażony)
ZIEMNIAKI
SAŁATA LODOWA ZE ŚMIETANĄ
KOMPOT OWOCOWY
100g
195g
80g
200ml

ALERGENY : 1,3,7,*
ŚRODA
17.01.2018
ZUPA SZCZAWIOWA Z JAJKIEM
PIECZYWO
DANONE FANTASIA OWOCOWA
300ml
ALERGENY : 1,3,7,9*
CZWARTEK
18.01.2018
RYŻ Z SOSEM Z PIERSI Z KURCZAKA
Z WARZYWAMI
KOMPOT OWOCOWY
GRUSZKA
280g
200ml
ALERGENY : 1,9,*
PIĄTEK
19.01.2018

FILET Z DORSZA SMAŻONY
ZIEMNIAKI
SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY Z MARCHEWKĄ
KOMPOT OWOCOWY
100g
195g
90g
200ml
ALERGENY : 1,3,4,*
PONIEDZIAŁEK
22.01.2018
KAPUŚNIAK Z KISZONEJ KAPUSTY
PIECZYWO
300ml
ALERGENY : 1,9,*
WTOREK
23.01.2018
PULPETY (gotowane) W SOSIE POMIDOROWYM
KASZA JĘCZMIENNA
SURÓWKA Z KAPUSTY ,KUKURYDZY I PAPRYKI
KOMPOT OWOCOWY
100g
165g
90g
200ml
ALERGENY : 1,3,7,10,*
ŚRODA
24.01.2018

ZUPA FASOLOWA
PIECZYWO
300mlALERGENY : 1,6,9,*
CZWARTEK
25.01.2017
WĄTRÓBKA DROBIOWA DUSZONA Z CEBULKĄ
ZIEMNIAKI
SUR.Z OGÓRKÓW KISZONYCH , PAPRYKI ŚWIEŻEJ I CEBULKI
KOMPOT OWOCOWY
100g
195g
75g

200ml

ALERGENY : 1,10,*
PIĄTEK
26.01.2018

KOTLET RYBNY (smażony)
ZIEMNIAKI
SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY
KOMPOT OWOCOWY
100g
195g
90g
200ml

ALERGENY: 1,3,4,7,*

JADŁOSPIS MOŻE ULEC NIEWIELKIM ZMIANOM

ALERGENY WYSTĘPUJĄCE W POSIŁKACH:

  1. Ziarna zbóż zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Ziarno sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe(np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa oraz wędliny) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka ,jaj, soi ,orzechów, selera i gorczycy.