Menu główne
Listopad 2018
P W Ś C P S N
« Paź    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Programy
SKS Program bezpieczne wakacje Program "Szklanka mleka" Program "OWOCE W SZKOLE" Program "MAŁY MISTRZ" Program "KSIĄŻKI NASZYCH MARZEŃ" Program "LEPSZA SZKOŁA"  

Jadłospis

JADŁOSPIS SZKOŁA

OD DNIA 12.11.2018 DO DNIA 23.11.2018 r.

DZIEŃOBIADGRAMUWAGI
PONIEDZIAŁEK
12.11.2018
DZIEŃ WOLNY
WTOREK
13.11.2018
ZUPA OGÓRKOWA
PIECZYWO
300mlALERGENY : 1,7,9,*
ŚRODA
14.11.2108
PULPETY GOTOWANE W SOSIE ŚMIETNKOWYM
ZIEMNIAKI
BURACZKI
KOMPOT OWOCOWY
100g
195g
90g
200ml
ALERGENY : 1,3,7,*
CZWARTEK
15.11.2018
ZUPA SZCZAWIOWA Z JAJKIEM
PIECZYWO
300mlALERGENY : 1,3,7,9,10*
PIĄTEK
16.11.2108
KOTLET RYBNY SMAŻONY
ZIEMNIAKI
SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY Z MARCHEWKĄ
KOMPOT OWOCOWY
100g
195g
90g
200ml
ALERGENY : 1,3,4,*
PONIEDZIAŁEK
19.11.2018
ZUPA ZACIERKOWA
PIECZYWO
300ml

ALERGENY :1,3,9,*
WTOREK
20.11.2018
KOTLET SCHABOWY SMAŻONY
ZIEMNIAKI
SAŁATA LODWA ZE ŚMIETANĄ I ZE SZCZYPIOKIEM
KOMPOT OWOCOWY
100g
195g
80g
200ml
ALERGENY : 1,3,7,*
ŚRODA
21.11.2018
KRUPNIK ZABIELANY
PIECZYWO
300mlALERGENY : 1,7,9,*
CZWARTEK
22.11.2018
UDKO Z KURCZAKA
ZIEMNIAKI
MARCHEWKA Z GROSZKIEM
KOMPOT OWOCOWY
1szt
195g
90g
200ml
ALERGENY: 1,7*
PIĄTEK
23.11.2018
PULPETY RYBNE GOTOWANE W SOSIE
ZIEMNIAKI
SURÓWKA Z KISZONEJU KAPUSTY Z MARCHEWKĄ
KOMPOT OWOCOWY
100g
195g
90g
200ml
ALERGENY :1,3,4,7,*

 

ALERGENY WYSTĘPUJĄCE W POSIŁKACH:

  1. Ziarna zbóż zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Ziarno sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe(np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa oraz wędliny) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka ,jaj, soi ,orzechów, selera i gorczycy.